Preskoči na glavni sadržaj

Ruska salata bez majoneza i šunke: Zdravija verzija čuvenog svečanog priloga!

Umesto majoneza koriste se mileram i jogurt koji daju lagan, osvežavajuć ukus. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
šargarepa200 g
grašak200 g
kiseli krastavčići200 g
belanca5
jaja5
krompir100 g
mileram50 g
jogurt 3,2%50 g
limun1
sopo ukusu
biberpo ukusu

Kako pripremiti

  • Oprano, neoljušteno povrće skuvati u blago posoljenoj vodi i brzo ohladiti. Jaja tvrdo skuvati i ohladiti. Iz jaja odstraniti žumanca, a belanca naseckati na kockice veličine graška.
  • Povrće oljuštiti i iseckati takođe na sitne kockice, kao i kisele krastavce. U posudi pomešati kockice povrća, jaja, kiselih krastavaca i grašak. Sve zajedno začiniti solju, biberom i sokom od limuna.
  • Salatu povezati mileramom i jogurtom i ostaviti u frižideru da se ohladi, a ukusi prožmu. Po želji možete dodati i deo žumanaca naseckanih na kockice.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima