Ruska salata bez majoneza i šunke: Zdravija verzija čuvenog svečanog priloga!
Umesto majoneza koriste se mileram i jogurt koji daju lagan, osvežavajuć ukus. (Foto: Profimedia.rs)
| Sastojci | Količina |
| šargarepa | 200 g |
| grašak | 200 g |
| kiseli krastavčići | 200 g |
| belanca | 5 |
| jaja | 5 |
| krompir | 100 g |
| mileram | 50 g |
| jogurt 3,2% | 50 g |
| limun | 1 |
| so | po ukusu |
| biber | po ukusu |
Kako pripremiti
- Oprano, neoljušteno povrće skuvati u blago posoljenoj vodi i brzo ohladiti. Jaja tvrdo skuvati i ohladiti. Iz jaja odstraniti žumanca, a belanca naseckati na kockice veličine graška.
- Povrće oljuštiti i iseckati takođe na sitne kockice, kao i kisele krastavce. U posudi pomešati kockice povrća, jaja, kiselih krastavaca i grašak. Sve zajedno začiniti solju, biberom i sokom od limuna.
- Salatu povezati mileramom i jogurtom i ostaviti u frižideru da se ohladi, a ukusi prožmu. Po želji možete dodati i deo žumanaca naseckanih na kockice.

Primjedbe
Objavi komentar