Preskoči na glavni sadržaj

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima

Dekorativan i ukusan prilog svakoj vrsti mesa ili samostalan obrok.
SastojciKoličina
Punjenje:
ljubičasti luk1 srednja glavica
beli luk2 čena
dimljena slaninamalo
šargarepa2-3
seckani orasi30-40 g
somalo
suvi biljni začinmalo
bibermalo
celerov listprstohvat
trapist50 g
Još:
veći šampinjoni500-600 g
somalo
suvi biljni začinmalo
bibermalo

Kako pripremiti

  • Šampinjone oprati i odvojiti korenčiće, pa kapice prevrnuti da se ocede.
  • Na masti kratko prporžiti naseckan beli luk i čim pusti miris dodati sitno isečen ljubičasti luk i na tanke štapiće nasečenu dimljenu slaninu, pa nastaviti prženje uz povremeno mešanje.
  • Kada je luk počeo da se prži, narendati šargarepu, posoliti, dodati suvi začin i biber, poklopiti šerpu i dinstati na umerenoj temperaturi.
  • Iseckati korenčiće šampinjona i dodati i njih da se prže u otklopljenoj šerpi, dok se ne smanji tečnost koju su pustili.
  • Pred kraj prženja posuti celerov seckan list, isključiti plotnu i dodati seckane orahe, pa izjednačiti masu.
  • U pleh staviti pek papir i na njega poređaiti šampinjone sa otvorima na gore.
  • U svaku kapicu staviti malo soli, suvog biljnog začina i bibera.
  • Puniti šampinjone pripremljenom masom.
  • Odozgo obilno posuti narendan trapist.
  • Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 180 stepeni da se ispeku šampinjoni, a da se sir otopi i lepo porumeni.
  • Poslužiti toplo kao prilog mesu ili kao samostalan obrok.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!