Preskoči na glavni sadržaj

Novogodišnja pita

Sastojci
Testo
  • 180 g margarina
  • 300 g brasna
  • 3 kasike prah secera
  • 6 kasika hladne vode
Za fil
  • 4-5 jabuka ociscenih od semenki i kore
  • secer po ukusu
  • cimet
  • 1 kasika griza
Fil 2
  • 1 kesica pudinga od cokolade
  • 3 kasike secera
  • 4 dl mleka
Način pripreme
Izrendajte margarin i sve sastojke pomesajte viljuskom, ne mesati puno rukama da se margarin ne otopi. Napraviti loptu i staviti u frizider minimum pola sata.
Izvadite iz frizidera, testo podelite na 2 dela.
Na dobro pobrasnjenoj podlozi rastanjiti testo izrezati testo malo vece od kalupa. Staviti u kalup i napraviti da ima ivicu par cm podignutu u vis.
Izrendati jabuke i izmesati sa secerom i cimetom. Proprziti da ispari tecnost i umesati griz.
Puding izmesati sa secerom i skuvati u mleku.
Na testo naneti puding, izravnati i naneti fil od jabuka. Drugi deo testa razvuci i vaditi oblike po zelji te oklagijom preneti preko fila. Skloniti visak testa i ukrasiti pitu.
Peci na 180 C da blago porumeni. Posuti secerom u prahu.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima