Novogodišnja pita
Sastojci
Testo
- 180 g margarina
- 300 g brasna
- 3 kasike prah secera
- 6 kasika hladne vode
Za fil
- 4-5 jabuka ociscenih od semenki i kore
- secer po ukusu
- cimet
- 1 kasika griza
Fil 2
- 1 kesica pudinga od cokolade
- 3 kasike secera
- 4 dl mleka
Način pripreme
Izrendajte margarin i sve sastojke pomesajte viljuskom, ne mesati puno rukama da se margarin ne otopi. Napraviti loptu i staviti u frizider minimum pola sata.
Izvadite iz frizidera, testo podelite na 2 dela.
Na dobro pobrasnjenoj podlozi rastanjiti testo izrezati testo malo vece od kalupa. Staviti u kalup i napraviti da ima ivicu par cm podignutu u vis.
Izrendati jabuke i izmesati sa secerom i cimetom. Proprziti da ispari tecnost i umesati griz.
Puding izmesati sa secerom i skuvati u mleku.
Na testo naneti puding, izravnati i naneti fil od jabuka. Drugi deo testa razvuci i vaditi oblike po zelji te oklagijom preneti preko fila. Skloniti visak testa i ukrasiti pitu.
Peci na 180 C da blago porumeni. Posuti secerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar