Čokoladna kruna sa kestenom, tako kremasta i mirisna!
Uz jesen ide i miris pečenih kestena kome retko ko može da odoli...
| Sastojci | Količina |
| crna čokolada | 300 g |
| list oblande | 1 |
| Fil | |
| jaja | 2 |
| žumanca | 2 |
| šećer | 300 g |
| crna čokolada | 200 g |
| vanilin šećer | 1 kesica |
| kesten pire | 200 g |
| slatka pavlaka | 400 ml |
| med | 2 kašike |
| Glazura | |
| čokolada | 50 g |
| ulje | 2 kašike |
| I još | |
| štanglice čokolade | 200 g |
Kako pripremiti
- Jaja, žumanca i šećer kuvajte na pari dok se šećer ne istopi. Smanjite vatru i dodajte izlomljenu čokoladu i nastavite sa kuvanjem uz neprekidno mešanje. Kada smesa počne da se zgušnjava skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
- Posebno umutite slatku pavlaku sa medom, dodajte pire od kestena i ohlađenu smesu od čokolade. Mutite mikserom dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smesu.
- Oblandu isecite u krug prečnika 23 cm i stavite na dno okruglog kalupa sa patent zatvaračem. Čokoladne štanglice poređajte uz obruč kalupa sa unutrašnje strane. Na oblandu izlijte pripremljeni fil, poravnajte i ostavite u kalupu preko noći u frižideru ili dva sata u zamrzivaču.
- Za glazuru otopite čokoladu i ulje i prelijte preko ohlađenog fila i ostavite da se stegne.
- Gotovu tortu ukrasite sa kuglicama napravljenim od kesten pirea i poslužite.

Primjedbe
Objavi komentar