Preskoči na glavni sadržaj

Čokoladna kruna sa kestenom, tako kremasta i mirisna!

Uz jesen ide i miris pečenih kestena kome retko ko može da odoli...
SastojciKoličina
crna čokolada300 g
list oblande1
Fil
jaja2
žumanca2
šećer300 g
crna čokolada200 g
vanilin šećer1 kesica
kesten pire200 g
slatka pavlaka400 ml
med2 kašike
Glazura
čokolada50 g
ulje2 kašike
I još
štanglice čokolade200 g

Kako pripremiti

  • Jaja, žumanca i šećer kuvajte na pari dok se šećer ne istopi. Smanjite vatru i dodajte izlomljenu čokoladu i nastavite sa kuvanjem uz neprekidno mešanje. Kada smesa počne da se zgušnjava skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
  • Posebno umutite slatku pavlaku sa medom, dodajte pire od kestena i ohlađenu smesu od čokolade. Mutite mikserom dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smesu.
  • Oblandu isecite u krug prečnika 23 cm i stavite na dno okruglog kalupa sa patent zatvaračem. Čokoladne štanglice poređajte uz obruč kalupa sa unutrašnje strane. Na oblandu izlijte pripremljeni fil, poravnajte i ostavite u kalupu preko noći u frižideru ili dva sata u zamrzivaču.
  • Za glazuru otopite čokoladu i ulje i prelijte preko ohlađenog fila i ostavite da se stegne.
  • Gotovu tortu ukrasite sa kuglicama napravljenim od kesten pirea i poslužite.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima