Preskoči na glavni sadržaj

Sočna pileća krilca iz rerne: Mnogo dobro jelo!

Ukus koji baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
pileća krilca1 kg
ulje50 ml
slatka pavlaka100 ml
kačkavalj50 g
senf3 kašike
bosiljakpo ukusu
maslinepo želji
sopo ukusu
biberpo ukusu
belo vino200 ml

Kako pripremiti

  • Dobro zagrejte posudu i na ulju propržite krilca da porumene s obe strane. Sipajte malo vode, sud poklopite i dinstajte da meso omekša.
  • Krilca prebacite u vatrostalnu posudu sa sokom od dinstanja. Umutite slatku pavlaku, senf, rendani kačkavalj, seckane masline po želji, so, biber i belo vino i time prelijte krilca.
  • Stavite da se peku oko 15 minuta na 200 stepeni.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima