Palacinka torta sa cokoladom

SastojciKoličina
palacinke15 komada
secer150 g
voda50 ml
mleveni orasi300 g
mleko100 ml
cokolada100 g
i jos:
mleko450 ml
secer3 kasike

Kako pripremiti

  • Palačinke ispečite po svom receptu. Ili: 2 jajeta, na vrh kašičice soli, 1/2 kašičice šećera, 350 ml mleka, 150 ml kisele vode, 210 g brašna, 2 kašike ulja. Umutiti jaja, dodati so i šećer pa mleko, ulje, brašno i kiselu vodu. Umutiti mikserom i ostaviti da odstoji oko pola sata (može i u frižideru). Tiganj namazati uljem, dobro zagrejati, kutlačom sipati testo i razliti. Kad počne da se odvaja od ivica tiganja, palačinku okrenuti i pržiti i drugu stranu.
  • Šećer i vodu pomešati, staviti da provri, skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Zatim usuti orahe i mleko, dobro izmešati.
  • U šerpu ili u vatrostalnu posudu koja odgovara veličini palačinki staviti palačinku, premazati je filom, prekriti palačinkom i tako dok se ne utroši sav materijal.
  • Završiti palačinkom.
  • Iseći na 8 delova.
  • Zagrejati mleko zaslađeno sa 3 kašike šećera i preliti tortu. Zapeći u rerni, oko 10 minuta na 200 stepeni.
  • Ostavite da se ohladi i uživajte u ukusu!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima