Nuttela torta

MMMMMMMMMMM prste da polizes

Sastojci Količina
belanca 8 komada
kristal secer 140gr.
prezle 40gr.
brasno 30 gr.
ulje 15ml.
zumanca 3 komada
mleko litar
ostro brasno 140gr.
zumanca 5komada
margarin 500gr.
secer u prahu 250gr.
mleko u prahu 200gr.
orah seckan 300gr.
nutela krem 40gr.
plazma keks u komadu 30gr.
mleko 1 dl.
slag u prahu 350gr.
vode 300ml.
Kako pripremiti

Pleh za pecenje podmazati margarinom i posuti sa300 gr, grubo secenih oraha, preko patispanj
patisanj pripremiti tako sto penasto se umute belanca i dodaje se kasika po kasika secera, kad se napravi gust sam dodaju se ostalli sastojci
patispanj peci na 220 stepeni 25 minuta
pecen okrenuti i na strani gde su bili orasi dok je josvrelo pramazati sa 400 gr. Nutela krema
Fil napraviti tako sto 700 ml.mlaka staviti da vri na tihoj vatri
u medjuvremenu umutiti zumanca sa brasnom i preostalim mlekom i zakuvati u mleko
kad se dobije zeljena gustina skloniti sa vatre i ohladiti
u ohladjen fil dodati penasto umuucen margariin sa prah seccerom i mlekom u prahu
Tortu zidati na sledeci nacin:kora, polovina fila, 300 gr. poplocati Plazma keks, druga polovina fila , slag za dekoraciju

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima