Hleb sa peršunom

SastojciKoličina
meko brašno400g.
raženo brašno100g.
kukuruzno brašno100g.
mlaka voda2,5dl.
svež kvasac30g.
maslinovo ulje50ml.
šećer1 kašičica
so1 kašičica
zapremazivan
beo luk2čena
peršun1 veza
maslinovo ulje50ml.
puter70g.
jaje1 komad
origano1 kašičica

Kako pripremiti

  • Sjediniti mlaku vodu , kvasac, šećer i brašno, te dobro izmešati.Ostaviti na toplom da nadođe. U vanglicu za mešenje sipati sve tri vrste brašna ,malo soli, maslinovo ulje i zamesiti testo sa nadošlim kvascem.Dobro umesiti testo i ostaviti da nadođe.Radnu površinu posuti brašnom i sipati nadošlo testo. Istanjiti ga u pravougaonik debljine 1cm. . Posebno pripremiti namaz:beli luk očistiti i ispasirati a zatim ga sjediniti sa iseckanim peršunom, origanom , maslinovim uljem i otopljenim puterom.Testo premazati začinskom smesoma potom ga iseći na kvadrate čije dimenzije odgovaraju veličini pravouglog pleha. Kvadrate naslagati jedan na drugi. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njega prebaciti naslagano testo.Premazati umućenim jajetom. Peči u rerni na 200c oko 40min.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima