Brze lepinje sa kačkavaljem i šunkom

SastojciKoličina
jogurt1 čaša
brašno2 čaše
rendano kačkavalj1 čaša
šunka150 gr
so1 kašičica
šećera1 kašičica
soda bikarbona1 kašičica
mast ili uljepo potrebi

Kako pripremiti

  • Od brašna, jogurta, soli, šećera i sode bikarbone zamesite glatko testo. Od dobijenog testa pravite loptice i razvaljajte ih oklagijom. Na jednu lopticu stavite narendan kačkavalj (ili tvrđi sir) i po kolut šunke. Poklopite drugom razvučenom lopticom i dobro sastavite krajeve. Tako uradite i sa ostalim razvučenim lopticama. Lepinjice pržite u tiganju na zagrejanom ulju, i na umerenoj temperaturi, sa obe strane, pokrivene poklopcem. Napomena: Čaša je od 2 dl.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima