Francuski poljubac

SastojciKoličina
jaja5
margarin120 gr
secer120 gr.
cokolada200 gr
brasno40 gr
badem40 gr
lesnik40 gr
orah80 gr
prasak za pecivo1/2 kesice
griz1 kasika
secer u prahu1 kasicica
visnje100 gr
alu-korpice8 komada
slagza dekorac
cokoladne mrviceza dekorac
cokoladni prelivza dekorac
visnjenekoliko z

Kako pripremiti

  • Odvojiti belanca od zumanaca.Zumanca umutiti sa secerom.Cokoladu otopiti sa margarinom prohladiti i sjediniti sa zumancima.Dodati brasno,prasak za pecivo,mlevene orahe,lesnike i badem i lepo sjediniti mikseromBelanca umutiti u cvrst sneg i dodati prethodnoj smesi,ne mutiti mikserom vec rucno,drvenom varjacom.Korpice podmazati margarinom i brasnom,puniti ih do pola ,ubaciti po neku visnju uvaljanu u griz i secer u prahu i dopuniti ih jos malo smesom.Peci 15-20 minuta na 200 C.Ohladiti i dekorisati kao na slici.Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima