Slane palačinke u saftu: Morate da ih probate!
Ako su vam dosadile klasične slane palačinke punjene mlevenim mesom ili šunkom i kačkavaljem probajte ove sočne slane rolate u sosu od paradajza.
Sastojci | Količina |
Fil | |
krem sir | 150 g |
sir u krišci | 150 g |
žumance | 1 |
beli luk | 2 čena |
seckani peršun | 2 kašike |
maslinovo ulje | 2 kašike |
Umak | |
pelat paradajz | 350 g |
crni luk | 1 manja glavica |
maslinovo ulje | 2 kašike |
beli luk | 2 čena |
šećer | 1 kašika |
bosiljak | po želji |
so | po želji |
Osnova | |
palačinke | 4 |
kačkavalj | 100 g |
Kako pripremiti
- Najpre pripremiti fil za punjenje palačinaka. Sjediniti krem sir sa rendanim sirom, žumancetom, pasiranim belim lukom, peršunom i maslinovim uljem. Posoliti po ukusu i promešati.
- Na radnu površinu postaviti 4 palačinke jednu do druge (dve po dve) tako da se na krajevima preklapaju. Preklopljene palačinke premazati filom od sira.
- Bočne stranice presaviti 1 cm prema sredini, pa sve zajedno urolati. Dobijenu rolnu iseći na parčad širine 2 cm. Posebno pripremiti umak: paradajz samleti, sjediniti ga sa pasiranim belim lukom, dodati bosiljak, maslinovo ulje, šećer i malo soli. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
- U vatrostalnu činiju izliti umak od paradajza, a odgore utisnuti rolate od palačinki. Peći u zagrererni rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem i ostaviti da se malo zapeče.
Primjedbe
Objavi komentar