Čokoladna srculenca

SastojciKoličina
brašno300 g
kakao50 g
prašak za pecivo1 kesica
soprstohvat
šećer200 g
jaja2
maslac125 g
mleko300 ml
crna čokolada krupno iseckana150 g
bela čokolada krupno iseckana100 g
Za glazuru:
crna čokolada150 g
margarin50 g
ulje4 kašike
sozrnce
čokoladne mrvicepo želji

Kako pripremiti

  • Otopiti puter i prohladiti ga.Ubaciti jaja i šećer i mutiti mikserom.Kada se smesa lepo sjedini dodati mleko a zatim postepeno dodavati ostale sastojke.Na kraju dodati seckanu čokoladu i umešati je kašikom u smesu.Smesu izručiti u silikonski kalup u obliku srca i peći 20 min. na 200 C. Glazura:Od navedenih sastojaka napraviti glazuru.Svako srce nabosti na čačkalicu i umočiti u glazuru.Posuti čokoladnim mrvicama.Uživajte u predivnom ukusu.Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima