Preskoči na glavni sadržaj

ražani hleb

i zdraviji i ukusniji od belog hleba
SastojciKoličina
belog brašna250 gr.
raženog brašna250 gr.
piva250 ml.
suvog kvasca10 gr.
maslaca15 gr.
soli1 kašičica

Kako pripremiti

  • pomešati belo i raženo brašno, ostaviti po strani 1/3 brašna a ostalom dodati so i zamesiti mlakim pivom u kom je razmućen suvi kvasac, dodajući mlaku vodu da bude dosta tvrdo testo i ostaviti da naraste.
  • Ponovo raditi testo dodajući preostalo brašno i pivo i ostaviti u pobrašnjenu posudu da narasta oko sat i po.
  • Oblikovati hleb i staviti ga u podmazan pleh i peći u zagrejanoj peći na 250 stepeni oko 1 sat i 15 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima