Vege ručak
Ukusan, lagan ručak. Idealan za vegetarijance i vegane. Prilog mi je bio domaći integralni hleb, a salata od cvekle.
Sastojci | Količina |
crni luk | 1 |
zelena tikvica | 1 |
patlidžan | 1 |
šargarepa | 4 |
paprika | 3 |
integralni pirinač | 300 gr |
začini ( so, đumbir, kari... ) | - |
Kako pripremiti
- Svo povrće očistiti i naseckati ( paprike i šargarepu na rezance, tikvice na kolutice na pa 4 dela, a patlidžan na kockice ).
- I tiganj staviti malo ulja, izdinstati crni luk, dodati spremljeno povrće i dinstati dok ne omekša. Dodati so, đumbir i drzge začine po želji.
- Integralni pirinač natopiti u hladnoj vodi 3 sata pre kuvanja. Kuvati ga oko 15 min dok ne omekša. Po želji u pirinač može da se stavi soja sos, ili kari, ili pavlaka.
- Prijanto !
Primjedbe
Objavi komentar