Preskoči na glavni sadržaj

Vege ručak

Ukusan, lagan ručak. Idealan za vegetarijance i vegane. Prilog mi je bio domaći integralni hleb, a salata od cvekle.
SastojciKoličina
crni luk1
zelena tikvica1
patlidžan1
šargarepa4
paprika3
integralni pirinač300 gr
začini ( so, đumbir, kari... )-

Kako pripremiti

  • Svo povrće očistiti i naseckati ( paprike i šargarepu na rezance, tikvice na kolutice na pa 4 dela, a patlidžan na kockice ).
  • I tiganj staviti malo ulja, izdinstati crni luk, dodati spremljeno povrće i dinstati dok ne omekša. Dodati so, đumbir i drzge začine po želji.
  • Integralni pirinač natopiti u hladnoj vodi 3 sata pre kuvanja. Kuvati ga oko 15 min dok ne omekša. Po želji u pirinač može da se stavi soja sos, ili kari, ili pavlaka.
  • Prijanto !

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima