Preskoči na glavni sadržaj

Pita sa rikotom i mlevenim lanom

rajnje jednostavna za pripremu, a veoma ukusna.
SastojciKoličina
kore za pitu1/2 kg
rikota sir400 g
kisela pavlaka100 ml
mleveni lanpo želji
jaje1
ulje100 ml
kisela voda150 ml
mleko100 ml
sopo ukusu
susam i kimpo želji

Kako pripremiti

  • Za premazivanje kora umutiti jaje, ulje, kiselu vodu, mleko i posoliti po ukusu. Sir pomešati sa kiselom pavlakom i takođe posoliti po ukusu. Kore podeliti tako da u svakoj „grupici“ ima po 4, pa shodno tome podeliti i nadev od sira i pavlake. Dakle, uzeti 4 kore i svaku dobro premazati pripremljenim prelivom, na poslednju staviti deo nadeva, preko mleveni lan po želji i urolati ih. Papir za pečenje namokriti vodom, iscediti, pa ga staviti u pleh od rerne veličine 39x24 cm. U pleh staviti pitu koju preliti ostatkom preliva (oko 80 ml) i posuti kimom i susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni C oko 30 minuta, tj. dok ne porumeni.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima