Pita sa rikotom i mlevenim lanom
rajnje jednostavna za pripremu, a veoma ukusna.
Sastojci | Količina |
kore za pitu | 1/2 kg |
rikota sir | 400 g |
kisela pavlaka | 100 ml |
mleveni lan | po želji |
jaje | 1 |
ulje | 100 ml |
kisela voda | 150 ml |
mleko | 100 ml |
so | po ukusu |
susam i kim | po želji |
Kako pripremiti
- Za premazivanje kora umutiti jaje, ulje, kiselu vodu, mleko i posoliti po ukusu. Sir pomešati sa kiselom pavlakom i takođe posoliti po ukusu. Kore podeliti tako da u svakoj „grupici“ ima po 4, pa shodno tome podeliti i nadev od sira i pavlake. Dakle, uzeti 4 kore i svaku dobro premazati pripremljenim prelivom, na poslednju staviti deo nadeva, preko mleveni lan po želji i urolati ih. Papir za pečenje namokriti vodom, iscediti, pa ga staviti u pleh od rerne veličine 39x24 cm. U pleh staviti pitu koju preliti ostatkom preliva (oko 80 ml) i posuti kimom i susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni C oko 30 minuta, tj. dok ne porumeni.
Primjedbe
Objavi komentar