Preskoči na glavni sadržaj

Kiš sa bundevom, uživanje za sva čula

Savršen spoj povrća i slaninice, uz hrskavost lešnika, pravi je raj za nepce.
SastojciKoličina
Za testo
belo meko brašno130 g
integralno brašno120 g
puter125 g
hladna voda70 ml
soprstohvat
Za nadev
tikvica1
mladi crni luk1 veza
šampinjoni300 g
lešnici10
šunka50 g
slanina50 g
crvene pečene paprike2
sopo ukusu
uljepo potrebi
kiselo mleko/neutralna pavlaka200 ml
jaje1
Za preliv
jaje1
kačkavalj50 g
Za dekoraciju
lešnicipo želji
parmezanpo želji

Kako pripremiti

  • Prosejati belo brašno i pomešati ga sa hladnim puterom iseckanim na listiće, hladnom vodom i solju. Zamestiti, umotati u providnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta. Izrendati tikvicu, luk i šampinjone očistiti, oprati i iseckati, lešnike istostirati, bundevu ispeći i iseći na kockice ili izgnječiti, paprike ispeći, očistiti i iseckati, šunku i slaninu iseckati. U tiganj staviti ulje da se zagreje, pa propržiti šampinjone i tikvicu, posoliti, pa kada uvri voda koju će da puste, dodati luk i slaninu i još malo propržiti. U proprženu smesu dodati iseckane lešnike, šunku, malo izrendanog kačkavalja, iseckane paprike, umućeno jaje i kiselo mleko ili neutralnu pavlaku (po želji) i sve izmešati. Tepsiju prečnika 25 cm podmazati uljem, staviti testo, podići ga uz ivice tepsije, izbockati ga viljuškom i staviti na 10 minuta u rernu prethodno zagrejanu na 210 stepeni C. Nakon toga testo izvaditi i staviti nadev, pa vratiti u rernu da se peče oko 45 minuta. Pred kraj pečenja, kiš izvaditi i preliti sa izmućenim jajetom i izrendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu da se zapeče, izvaditi, ostaviti da se malo prohladi, pa seći na kriške. Po želji posuti rendanim parmezanom i dekorisati lešnicima. Seći na parčad i služiti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima