Kinder Bueno kolač, kremast i sočan
Za sve one koji vole kremaste kolače, lako se pravi, a izuzetno je ukusan.
| Sastojci | Količina |
| jaja | 6 |
| orasi | 200 g |
| šećer | 300 g + 6 kašika |
| mleko | 1,5 l |
| brašno | 12 kašika |
| eurokrem | 200 g |
| plazma keks | 300 g |
| čokolada | 200 g |
| margarin | 300 g |
| ulje | 1 kašika |
| šlag | 3 kesice |
Kako pripremiti
- Za koru umutiti belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šam, dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh podmazati i izliti smesu. Preko kore staviti prethodno ispečene orahe. Peći na 200 stepeni. Ohlađenu koru premazati eurokremom. Za fil umutiti žumanca, 300 grama šećera, osam kašika brašna i puding. Smesu staviti u provrelo mleko uz neprekidno mešanje da dobijete homogenu masu. Podeliti smesu na dva dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodajte čokoladu. Filovati koru žutim filom, zatim poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil. Tortu ukrasiti šlagom.

Primjedbe
Objavi komentar