Preskoči na glavni sadržaj

Kinder Bueno kolač, kremast i sočan

Za sve one koji vole kremaste kolače, lako se pravi, a izuzetno je ukusan.
SastojciKoličina
jaja6
orasi200 g
šećer300 g + 6 kašika
mleko1,5 l
brašno12 kašika
eurokrem200 g
plazma keks300 g
čokolada200 g
margarin300 g
ulje1 kašika
šlag3 kesice

Kako pripremiti

  • Za koru umutiti belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šam, dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh podmazati i izliti smesu. Preko kore staviti prethodno ispečene orahe. Peći na 200 stepeni. Ohlađenu koru premazati eurokremom. Za fil umutiti žumanca, 300 grama šećera, osam kašika brašna i puding. Smesu staviti u provrelo mleko uz neprekidno mešanje da dobijete homogenu masu. Podeliti smesu na dva dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodajte čokoladu. Filovati koru žutim filom, zatim poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil. Tortu ukrasiti šlagom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima