Kinder Bueno kolač, kremast i sočan
Za sve one koji vole kremaste kolače, lako se pravi, a izuzetno je ukusan.
Sastojci | Količina |
jaja | 6 |
orasi | 200 g |
šećer | 300 g + 6 kašika |
mleko | 1,5 l |
brašno | 12 kašika |
eurokrem | 200 g |
plazma keks | 300 g |
čokolada | 200 g |
margarin | 300 g |
ulje | 1 kašika |
šlag | 3 kesice |
Kako pripremiti
- Za koru umutiti belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šam, dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh podmazati i izliti smesu. Preko kore staviti prethodno ispečene orahe. Peći na 200 stepeni. Ohlađenu koru premazati eurokremom. Za fil umutiti žumanca, 300 grama šećera, osam kašika brašna i puding. Smesu staviti u provrelo mleko uz neprekidno mešanje da dobijete homogenu masu. Podeliti smesu na dva dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodajte čokoladu. Filovati koru žutim filom, zatim poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil. Tortu ukrasiti šlagom.
Primjedbe
Objavi komentar