Torta sa višnjama, keksom i želatinom

Kako pripremiti


  • U 4 -5 kašike hladne vode rastvorite želatin i ostavite da malo nabubri. Umutite žumanca, dodajte puding i sve sjedinite sa malo mleka. Ostalo mleko stavite da provri, dodajte 3 kašike šećera i vanilin šećer a zatim i predhodnu smesu, pa skuvajte krem. Želatin malo otopite na vatri (ne sme da provri), pa ga umešajte u skuvani krem. Dobro izmiksajte mikserom, pa dodajte predhodno umućen šam od belanaca kome ste dodali 3 kašike šećera. Ponovo izmiksajte ali manjom brzinom.

  • Dobijenu smesu podelite na 2 dela, pa u jedan deo dodajte 100 gr izlomljenog keksa i seckanu čokoladu a u drugi deo 100 gr mlevenog keksa i očišćene višnje.

  • U okruglu posudu stavite providnu foliju pa stavite deo za keksom i čokoladom a preko njega deo sa keksom i višnjama. Pokrijte folijom i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne a zatim je preručite na tacnu za tortu. Ukrasite je po svojoj želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima