Preskoči na glavni sadržaj

Pikantni pileći zalogaji, neverovatno ukusni i hrskavi

Napravite piletinu na malo drugačiji način i obradujte svoje ukućane. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
pileći file500 g
čili1 kašičica
suvi začin2 kašičice
brašno100 g
ulje40 ml

Kako pripremiti

  • Piletinu isecite na kockice veličine 2 x 2 centimetra. U veću posudu stavite nasečenu piletinu, dodajte suvi začin i čili, pa sve dobro promešajte.
  • U veći tiganj sipajte ulje i zagrejte ga na najjačoj temperaturi. Meso uvaljajte u brašno i položite u tiganj.
  • Pržite meso sa svake strane tri do četiri minute. Pošto je piletina gotova, izvadite je iz tiganja i poslužite toplu.
  • Kao prilog možete poslužiti pomfrit ili krompir pire i neki sos po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima