Brza pogača

SastojciKoličina
brasno1200
so2kašičice
ulje1 dl
jaje1
suvi kvasac1 kocka
mleko600g
vodapo potrebi
susam za posipanjemalo
jaje za premazivanje1
secer1 kasika
prasak za pecivo1



  • Kako pripremiti


    • Zamesi glatko testo od 1kg brasna 1 pecivo,dodati nadosli kvasac u mlako mleko,i postepeno dodavati ulje ,so ,jaje i postepeno dodavati vodu i brašno fok se testo ne umesi. Testo ostavi da nadodje oko 40min.

    • Kad testo nadodje ,razvlačiti kore srednje debljine i čašom vaditi krugove i redjati u podmazanu tepsiju.

    • Kako se redjaju krugovi od njih treba da se popuni tepsija i da bude kao cvet.
    • Pogaču ostaviti jos 10min da nadodje,zatim premazati umucenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj relni na 220C dok ne porumeni i lepo se ispeče.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima