Pita sa sirom

SastojciKoličina
brašno1 kg
so2 kašike
ulje50ml
mlaka voda500ml
brašno za posipanje100gr
za premaz puter125gr
za fil jaja3 kom
mladi sir600gr
sopo ukusu

Kako pripremiti

  • Priprema U veću posudu staviti polovinu brašna. Dodati so, ulje i sve to zamesiti mlakom vodom. Lagano dodati i preostalo brašno pa umesiti fino i glatko testo. Testo odmah podeliti na četiri manje loptice, svaku lopticu namazati sa malo ulja i ostaviti da se malo odmore 20 minuta. Kad su se loptice odmorile, na pobrašnjenu radnu površinu sipati malo brašna, pa svaku jufku razviti posebno u krug obima 20 cm. Svaku jufku premazati sa puterom i svaku jufku pokriti sa pvc folijom i ostaviti u frižider 1 h. Dok se jufke hlade pripremiti fil. Sir izgnječiti, posoliti po ukusu, dodati umućena jaja i promešati. Zatim razviti dve jufke u veličini tepsije staviti fil. Razviti i preostale dve jufke u veličini tepsije, staviti ih preko fila. Iseći odmah na kockice željenje veličine, premazati sa puterom. Peći na 275 stepeni 25 minuta. Prijatno!
  • Gotovu prohladjenu pitu poslužiti sa kiselim mlekom ili jogurtom .Prijatno

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima