Slaži, maži i za čas smaži! Sastojci Količina medene kore 1 pakovanje voda 400 ml šećer 300 g maslac 200 g čokolada 100 g kakao 2 kašike mleveni keks 300 g orasi mleveni 100 g Glazura: čokolada 100 g ulje 3 kašike mleko 2 kašike Kako pripremiti Staviti na vatru šećer, maslac i vodu. Kada provri kuvati dva minuta, pa dodati izlomljenu čokoladu. Ugasiti vatru i mešati dok se i čokolada ne otopi. Skloniti, pa dodati mleveni keks i sve izmešati. Na svaku koru naneti 8 kašika fila i preklapati drugom korom. Tako uraditi sa 3 kore, na zadnju ide glazura. Filovati dok je fil još vruć. Na kolač staviti tacnu i preko nešto da samo malo pritisne, ne jako. Za glazuru na laganu vatru staviti čokoladu i ulje i uz mešanje lagano je otopiti. Skloniti sa vatre, pa dodati mleko i brzo promešati. Prelijte kolač, malo razvucite i prodrmajte tepsiju ili tacnu na kojoj je kolač da se glazura ujednači svuda. Ostavite kolač da odstoji, pa secite i služite.
obavezno probati , mislim , da je superrrr....
OdgovoriIzbriši