Preskoči na glavni sadržaj

Sladoled torta: Svi će tražiti još!

Savršenstvo ukusa!
SastojciKoličina
voda1 l
šećer400 g
želatin4
šlag7 kesica
mleveni keks200 g
eurokrem100 g
maline300 g

Kako pripremiti

  • U litar vode stavite šećer i četiri želatina. Prokuvajte i ostavite da se prohladi.
  • Prohlađenu vodu sa želatinom dobro umutite sa šlagom i podelite na tri dela.
  • U jedan deo stavite mleveni keks.
  • U drugi eurokrem.
  • I u treći maline.
  • U veliku šerpu ili kalup za tortu stavite providnu foliju (obložite ivice i dno) i ređajte filove redom: malina, eurokrem, mleveni keks. Tortu stavite u zamrzivač na oko sat i po vremena da se stegne.
  • Nakon toga tortu prevrnite na tacnu tako da bude obrnutim redom (keks na dnu, pa eurokrem i od gore maline).
  • Skinite foliju i ukrasite po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima