Sladoled torta: Svi će tražiti još!
Savršenstvo ukusa!
| Sastojci | Količina |
| voda | 1 l |
| šećer | 400 g |
| želatin | 4 |
| šlag | 7 kesica |
| mleveni keks | 200 g |
| eurokrem | 100 g |
| maline | 300 g |
Kako pripremiti
- U litar vode stavite šećer i četiri želatina. Prokuvajte i ostavite da se prohladi.
- Prohlađenu vodu sa želatinom dobro umutite sa šlagom i podelite na tri dela.
- U jedan deo stavite mleveni keks.
- U drugi eurokrem.
- I u treći maline.
- U veliku šerpu ili kalup za tortu stavite providnu foliju (obložite ivice i dno) i ređajte filove redom: malina, eurokrem, mleveni keks. Tortu stavite u zamrzivač na oko sat i po vremena da se stegne.
- Nakon toga tortu prevrnite na tacnu tako da bude obrnutim redom (keks na dnu, pa eurokrem i od gore maline).
- Skinite foliju i ukrasite po želji.

Primjedbe
Objavi komentar