Brzi kolac sa keksom

Sastojci:
  • 200 gr margarina
  • 100 ml vode
  • 100 gr šećera
  • 50 gr kakaoa
  • 300 gr čokolade
  • 500 gr keksa
  • orasi i rum po želji
Priprema:
Keks izlomiti u veću činiju.
Otopiti vodu, margarin i šećer.
Dodati 200 gr čokolade i mešati da se otopi, na kraju dodati kakao, sjediniti pa preliti preko keksa.
Dobro promešati i dodati po ćelji rum ili orahe.
Istresti sve u okrugli kalup ili šerpu, koju smo obloćili, pa ostaviti u frižideru da se stegne oko 2h.
Okrenuti na tacnu i skinuti kesu ili foliju kojom smo obložili. Otopiti ostatak od 100 gr čokolade pa preliti preko kolača, odgore narendati čokoladu, ili posuti orasima.
Poslužiti. Prijatno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima