Makarone sa kobasicama: Brzo, a odlično rešenje za ručak!
Teško da postoji neko ko ne voli makarone. One su zaista lake za pripremu i veoma ukusne, a u kombinaciji sa kobasicama im je tek teško odoleti.
Sastojci | Količina |
makarone | 1 pakovanje |
kobasica | 350 g |
paradajz pelat | 1 pakovanje |
kačkavalj | 100 g |
luk | 1 glavica |
beli luk | po želji |
mleko | 1/2 čaše |
kocka za supu kokošija | 1 |
ulje | po potrebi |
so | po potrebi |
biber | po potrebi |
Kako pripremiti
- Kobasicu naseckati na kolutiće, luk i beli luk naseckati sitno. U dubljoj šerpi ili tepsiji na malo zagrejanog ulja propržiti iseckan luk i kobasicu oko 3-4 minuta.
- Paradajz možete da koristite svež, mleveni ili paradajz pelat, po želji. Ako je svež, naseckati ga i dodati u kobasicu, dodati mleko, 2 čaše vode, kocku za supu, so i biber po potrebi i makarone.
- Sve lepo promešati i kuvati 15 minuta, odnosno dok makarone ne postanu mekane. Gotovo jelo posuti rendanim kačkavaljem. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar