Preskoči na glavni sadržaj

Pohovani pileći štapići iz rerne

Krckavo i sočno pileće belo meso u slanini oduševiće vas svojim ukusom.
SastojciKoličina
pileće belo meso4-5
slanina200-250 g
jaja2
brašno3-4 kašike
prezle150 g
parmezan50 g
sopo ukusu

Kako pripremiti

  • Svako parče belog mesa secemo na 4-5 delova po dužini. Posolimo i pobiberimo.
  • Slaninu isečemo na sto tanje režnjeve i svako parče belog mesa obmotamo parčetom slanine.
  • Uvaljamo u brašno, pa u umućena jaja.
  • U poseban tanjir izmešamo prezle i parmezan i odmah posle jaja uvaljamo parčad mesa u prezle. Pakujemo u pleh obložen folijom.
  • Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 25-30 minuta. Prijatno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima