Pohovani pileći štapići iz rerne
Krckavo i sočno pileće belo meso u slanini oduševiće vas svojim ukusom.
| Sastojci | Količina |
| pileće belo meso | 4-5 |
| slanina | 200-250 g |
| jaja | 2 |
| brašno | 3-4 kašike |
| prezle | 150 g |
| parmezan | 50 g |
| so | po ukusu |
Kako pripremiti
- Svako parče belog mesa secemo na 4-5 delova po dužini. Posolimo i pobiberimo.
- Slaninu isečemo na sto tanje režnjeve i svako parče belog mesa obmotamo parčetom slanine.
- Uvaljamo u brašno, pa u umućena jaja.
- U poseban tanjir izmešamo prezle i parmezan i odmah posle jaja uvaljamo parčad mesa u prezle. Pakujemo u pleh obložen folijom.
- Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 25-30 minuta. Prijatno.

Primjedbe
Objavi komentar