Pohovani pileći štapići iz rerne
Krckavo i sočno pileće belo meso u slanini oduševiće vas svojim ukusom.
Sastojci | Količina |
pileće belo meso | 4-5 |
slanina | 200-250 g |
jaja | 2 |
brašno | 3-4 kašike |
prezle | 150 g |
parmezan | 50 g |
so | po ukusu |
Kako pripremiti
- Svako parče belog mesa secemo na 4-5 delova po dužini. Posolimo i pobiberimo.
- Slaninu isečemo na sto tanje režnjeve i svako parče belog mesa obmotamo parčetom slanine.
- Uvaljamo u brašno, pa u umućena jaja.
- U poseban tanjir izmešamo prezle i parmezan i odmah posle jaja uvaljamo parčad mesa u prezle. Pakujemo u pleh obložen folijom.
- Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 25-30 minuta. Prijatno.
Primjedbe
Objavi komentar