Pileća supa sa knedlama: Najzdravije jelo za sva godišnja doba!
Idealna supa uz nedeljni ručak.
Sastojci | Količina |
pileće belo meso | 400 g |
krompir | 5-6 |
šargarepa | 1 |
jaja | 4 |
brašno | 1 šolja |
majonez | 2 kašike |
lovorov list | 2 |
peršun | po želji |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
suvi začin | po ukusu |
Kako pripremiti
- Skuvati belo meso. Dok se kuva posoliti, pobiberiti, ubaciti lovorov list i po želji malo suvog začina. Dodati isečen krompir na kockice i šargarepu na kolutice.
- U posebnoj posudi u brašno dadati malo soli i bibera, promešati, dodati jaja, majonez i dobro sjediniti.
- Malom kašicicom vaditi knedle i ubacivati u supu dok vri. Kuvati još 15 minuta. Na kraju dodati malo seckanog svežeg peršuna. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar