Preskoči na glavni sadržaj

Ah, te bajadere: Nema ko ih ne voli!

Jedan od onih kolača kojem se uvek vraćate. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
šećer650 g
voda18 kašika
margarin210 g
mleveni orasi250 g
mleveni keks250 g
čokolada100 g
Glazura:
čokolada za kuvanje100 g
margarin20 g
mleko3 kašike
ulje3 kašike

Kako pripremiti

  • Šećer i vodu stavite da provri, sklonite sa strane i dodajte orahe i keks, a zatim margarin. Sve dobro sjedinite, pa podelite na dva dela i u jedan dodajte otopljenu čokoladu.
  • Rastanjite prvo deo sa čokoladom, ostavite malo da se prohladi, pa preko stavite svetli deo, a kada se skroz ohladi i stegne prelijte glazurom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima