Preskoči na glavni sadržaj

Pohovane krmenadle: Kada ih jednom probate spremaćete ih često!

Uživanje u svakom zalogaju... (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
krmenadle1 kg
kačkavalj200 g
jaja2
limunov sok1
prezlepo potrebi
brašnopo potrebi
sopo ukusu

Kako pripremiti

  • Meso odvojte od kostiju, a zatim isecite na šnicle debljine 1,5-2 centimetra. Izlupajte kuhinjskim čekićem i nakapajte limunovim sokom. Ostavite sat vremena van frižidera.
  • Jaja umutite i posolite. Krmenadle uvaljajte u brašno, pa sa jedne strane stavite list kačkavalja. Zatim meso provucite kroz umućena jaja i na kraju uvaljajte u prezle.
  • Pržite na zagrejanom ulju, prvo stranu bez kačkavalja, a onda i stranu sa kačkavaljem. Poslužite uz prilog po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima