Pohovane krmenadle: Kada ih jednom probate spremaćete ih često!
Uživanje u svakom zalogaju... (Foto: Profimedia.rs)
Sastojci | Količina |
krmenadle | 1 kg |
kačkavalj | 200 g |
jaja | 2 |
limunov sok | 1 |
prezle | po potrebi |
brašno | po potrebi |
so | po ukusu |
Kako pripremiti
- Meso odvojte od kostiju, a zatim isecite na šnicle debljine 1,5-2 centimetra. Izlupajte kuhinjskim čekićem i nakapajte limunovim sokom. Ostavite sat vremena van frižidera.
- Jaja umutite i posolite. Krmenadle uvaljajte u brašno, pa sa jedne strane stavite list kačkavalja. Zatim meso provucite kroz umućena jaja i na kraju uvaljajte u prezle.
- Pržite na zagrejanom ulju, prvo stranu bez kačkavalja, a onda i stranu sa kačkavaljem. Poslužite uz prilog po želji.
Primjedbe
Objavi komentar