Pohovane krmenadle: Kada ih jednom probate spremaćete ih često!
Uživanje u svakom zalogaju... (Foto: Profimedia.rs)
| Sastojci | Količina |
| krmenadle | 1 kg |
| kačkavalj | 200 g |
| jaja | 2 |
| limunov sok | 1 |
| prezle | po potrebi |
| brašno | po potrebi |
| so | po ukusu |
Kako pripremiti
- Meso odvojte od kostiju, a zatim isecite na šnicle debljine 1,5-2 centimetra. Izlupajte kuhinjskim čekićem i nakapajte limunovim sokom. Ostavite sat vremena van frižidera.
- Jaja umutite i posolite. Krmenadle uvaljajte u brašno, pa sa jedne strane stavite list kačkavalja. Zatim meso provucite kroz umućena jaja i na kraju uvaljajte u prezle.
- Pržite na zagrejanom ulju, prvo stranu bez kačkavalja, a onda i stranu sa kačkavaljem. Poslužite uz prilog po želji.

Primjedbe
Objavi komentar