Preskoči na glavni sadržaj

Štrudla sa višnjama i pudingom

Puding od vanile ovoj štrudli daje poseban ukus.
SastojciKoličina
Za testo je potrebno
mleka2 dl
ulja2 dl
voda2dl
šećer12 kašika
so1 kašičica
kvasac42g
brašno900g
Za fil
očišćenih višanja,600g
pudinga od vanile2
šećera.200g

Kako pripremiti

  • Kvasac izmrvite prelijte sa mlakim mlekom pa dodajte vodu,ulje,so i šećera. Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.Za fil pomešajte višnje, 2 pudinka od vanile ( puding se ne kuva, samo se praškasta masa izmeša sa višnjama i sećerom) i 200gr šećera.Razvite svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte.Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh, ili pleh obložite papirom za peečenje .Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 35minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni. Izvadite i po želji pospite šećerom u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima