Jedan od najbržih kolača ikad. Sastojci koje skoro svaka kuća ima, a voće može čak biti i po želji. Breskve, kajsije, svo crveno, bilo koje …

Sastojci:
  • 1l mleka
  • 3 pudinga od vanile po 40 gr
  • 10 kašika šećera
  • 200 gr margarina
  • 400 gr keksa
  • 400 gr voća po izboru ( u ovom kolaču su jagode )
  • odgore šlag ili slatka pavlaka
Priprema:
Pomešati pudinge i šećer sa 200 ml hladnog mleka.
Ostatak mleka staviti da provri, pa kada provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre i dodati iseckan margarin i mešati dok se ne otopi i potpuno sjedini sa pudingom.
Zatim dodati 300 gr sitno izlomljenog keksa, izmešati pa onda tek dodati iseckano voće i lagano sve promešati.
Udblju tepsiju obložiti folijom ili kesom pa istresti celu smesu.
Preko poslagati preostalih 100 gr keksa umočenih u mleko i malo pritisnuti rukom.
Ostaviti da se ohladi i stegne, prvo na sobnoj temperaturi a zatim i u frižideru pa okrenuti na tacnu i staviti odgore ulupan šlag ili slatku pavlaku.
Prijatno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima