Preskoči na glavni sadržaj

Ružice sa višnjama su tako savršene!

Pecivo fino i meko kao pamuk.
SastojciKoličina
Za testo:
voda1,5 dl
šećer50 g
suvi kvasac1 kašika
ulje1/2 dl
jaje1
brašno450 g
Za punjenje:
višnje200 g
šećer2 kašike
voda3 kašike
gustin1 kašika
Za posipanje:
šećer u prahu30 g
vanilin šećer1 kesica

Kako pripremiti

  • U posudu staviti mlake vode, šećera, kašiku suvog kvasca, da stane pet minuta, pa dodati ulje, jaje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi. U posudu staviti zamrznute višanje, šećer i kašiku vode. Kuvati dok se šećer ne istopi. Umutiti dve kašike vode sa gustinom, dodati u višnje i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi. Nadošlo testo izraditi i razvaljati u ploču 27x36 cm, iseći na 12 kvadrata, koje na sva 4 ugla zaseći, pa na sredinu staviti jednu kašičicu kuvanih višanja.
  • Sva četiri dela isečenog kvadrata naizmenično savijati oko fila od višanja. Tako formiranu ružicu staviti u kalup za mafine prethodno podmazan puterom. Tako uraditi sa svim delovima testa.
  • Ružice premazati uljem i ostaviti da stanu 30 minuta, pa peći na 180 stepeni 20-25 minuta. Pečene ružice posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima