Ružice sa višnjama su tako savršene!
Pecivo fino i meko kao pamuk.
Sastojci | Količina |
Za testo: | |
voda | 1,5 dl |
šećer | 50 g |
suvi kvasac | 1 kašika |
ulje | 1/2 dl |
jaje | 1 |
brašno | 450 g |
Za punjenje: | |
višnje | 200 g |
šećer | 2 kašike |
voda | 3 kašike |
gustin | 1 kašika |
Za posipanje: | |
šećer u prahu | 30 g |
vanilin šećer | 1 kesica |
Kako pripremiti
- U posudu staviti mlake vode, šećera, kašiku suvog kvasca, da stane pet minuta, pa dodati ulje, jaje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi. U posudu staviti zamrznute višanje, šećer i kašiku vode. Kuvati dok se šećer ne istopi. Umutiti dve kašike vode sa gustinom, dodati u višnje i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi. Nadošlo testo izraditi i razvaljati u ploču 27x36 cm, iseći na 12 kvadrata, koje na sva 4 ugla zaseći, pa na sredinu staviti jednu kašičicu kuvanih višanja.
- Sva četiri dela isečenog kvadrata naizmenično savijati oko fila od višanja. Tako formiranu ružicu staviti u kalup za mafine prethodno podmazan puterom. Tako uraditi sa svim delovima testa.
- Ružice premazati uljem i ostaviti da stanu 30 minuta, pa peći na 180 stepeni 20-25 minuta. Pečene ružice posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Primjedbe
Objavi komentar