Posno medeno srce
Jednostavna, a odlična poslastica!
Sastojci | Količina |
voda | 1 šolja (od 2 dl) |
šećer | 1 šolja |
brašno | 2 šolje |
cimet | 1 kesica |
kakao | 1 kašika |
soda bikarbona | 2 kašičice |
prašak za pecivo | 1/2 kesice |
ulje | 5 + 4 kašika |
posna čokolada | 200 g |
džem od kajsije | 10 kašika |
Kako pripremiti
- Umutiti vodu, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, cimet i 5 kašika džema. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
- Polovinu umućene mase sipati u nauljen i brašnom posut pleh ili tepsiju i peći dok se ne uhvati tanka korica.
- Na tihoj vatri rastopiti 100 grama čokolade i 5 kašika džema. Premazati preko zapečenog dela. Zatim kašikom dodavati polako drugu polovinu umućene mase i vratiti u rernu da se peče oko 25 minuta.
- Otopiti ostatak čokolade sa 4 kašike ulja i naneti glazuru na ispečen topao kolač, pa ostaviti da se ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar