Preskoči na glavni sadržaj

Posno medeno srce

Jednostavna, a odlična poslastica!
SastojciKoličina
voda1 šolja (od 2 dl)
šećer1 šolja
brašno2 šolje
cimet1 kesica
kakao1 kašika
soda bikarbona2 kašičice
prašak za pecivo1/2 kesice
ulje5 + 4 kašika
posna čokolada200 g
džem od kajsije10 kašika

Kako pripremiti

  • Umutiti vodu, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, cimet i 5 kašika džema. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
  • Polovinu umućene mase sipati u nauljen i brašnom posut pleh ili tepsiju i peći dok se ne uhvati tanka korica.
  • Na tihoj vatri rastopiti 100 grama čokolade i 5 kašika džema. Premazati preko zapečenog dela. Zatim kašikom dodavati polako drugu polovinu umućene mase i vratiti u rernu da se peče oko 25 minuta.
  • Otopiti ostatak čokolade sa 4 kašike ulja i naneti glazuru na ispečen topao kolač, pa ostaviti da se ohladi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima