Preskoči na glavni sadržaj

Nesvakidašnji ručak: Gulaš u bundevi!

Kraljica jeseni u novom izdanju.
SastojciKoličina
juneće meso od vrata800 g
crni luk3 glavice
beli luk2 čena
šargarepa1
ljuta sveža paprika1
so, biber, suvi začinpo ukusu
slatka začinska paprika1 kašičica
ljuta začinska paprika1/2 kašičice
voda1,5 l
bundeva2 manje (do 1 kg)

Kako pripremiti

  • Luk sitno iseckati, dodati ljutu svežu papriku, šargarepu i dinstati na laganoj vatri na ulju. Zatim dodati meso i dinstati 15 minuta. Dodati so, biber, suvi začin, slatku i ljutu začinsku papriku i sve fino izmešati i naliti vodom. Krckati na laganoj vatri oko dva sata i pri samom kraju dodati seckani beli luk. Prilog po ukusu, makarone, pire krompir ili palentu. E sad, ja sam se ovaj put odlučila da prilog bunde bundeva i to pečena, u kojoj sam servirala gulaš.
  • Dve manje bundeve oprati, preseći po dužini i očistiti od semena. Bundeve izdubiti, taj izdubljeni deo skuvati u malo vode i napraviti potaž ili ostaviti za neku pogaču ili drugo slano ili slatko pecivo. Očišćene polutke bundeve peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. U pečene i vruće polutke bundevi servirati gulaš. Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima