Nesvakidašnji ručak: Gulaš u bundevi!
Kraljica jeseni u novom izdanju.
Sastojci | Količina |
juneće meso od vrata | 800 g |
crni luk | 3 glavice |
beli luk | 2 čena |
šargarepa | 1 |
ljuta sveža paprika | 1 |
so, biber, suvi začin | po ukusu |
slatka začinska paprika | 1 kašičica |
ljuta začinska paprika | 1/2 kašičice |
voda | 1,5 l |
bundeva | 2 manje (do 1 kg) |
Kako pripremiti
- Luk sitno iseckati, dodati ljutu svežu papriku, šargarepu i dinstati na laganoj vatri na ulju. Zatim dodati meso i dinstati 15 minuta. Dodati so, biber, suvi začin, slatku i ljutu začinsku papriku i sve fino izmešati i naliti vodom. Krckati na laganoj vatri oko dva sata i pri samom kraju dodati seckani beli luk. Prilog po ukusu, makarone, pire krompir ili palentu. E sad, ja sam se ovaj put odlučila da prilog bunde bundeva i to pečena, u kojoj sam servirala gulaš.
- Dve manje bundeve oprati, preseći po dužini i očistiti od semena. Bundeve izdubiti, taj izdubljeni deo skuvati u malo vode i napraviti potaž ili ostaviti za neku pogaču ili drugo slano ili slatko pecivo. Očišćene polutke bundeve peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. U pečene i vruće polutke bundevi servirati gulaš. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar